Kitron og Bankbrokers: Et langt og profitabelt samarbeid

Om Kitron

Kitron, et solid norsk EMS-selskap, har en lang historie innen produksjon av elektroniske komponenter til et bredt utvalg av sektorer. Selskapet tilbyr et fullspekket utvalg av tjenester relatert til salg av produkter som krever elektroniske komponenter. Dette inkluderer alt fra prototyping, testing og design, til utvikling, produksjon og industrialisering. Kitron tilbyr også ettermarkedstjenester, som omfatter logistikk, service og produktimplementering.

Kitron tilbyr sine tjenester innenfor en rekke sektorer, inkludert Internet of Things (IoT), elektrifisering, industri, helse, forsvar og luftfart. Med en arbeidsstyrke på omtrent 3200 ansatte, har de en global tilstedeværelse, med operasjoner spredt over 10 land.

Kitron har de senere årene realisert betydelig topp- og bunnlinje vekst. 2022 var et særlig fremragende år for selskapet, med en økning i omsetning fra 3,7 milliarder i 2021 til 6,5 milliarder i 2022. Med en børsverdi på 9 milliarder NOK, har aksjeprisen til Kitron doblet seg bare de siste to årene.

Kitrons samarbeid med Bankbrokers strekker seg tilbake til Bankbrokers’ oppstart. Group CEO i Bankbrokers, Trond Tidemann, har også tidligere jobbet med Kitron. Deres prosjekter har hovedsakelig fokusert på analyse og benchmarking av bankprodukter, samt anskaffelser gjennom nisjeleverandører for leasing og garantier. Imidlertid, da Kitron engasjerte Bankbrokers i 2021, var det med en noe annen hensikt.

Om Kitron

 • Kitron er et ledende norsk EMS-selskap med en lang historie innen produksjon av elektroniske komponenter​.
 • Selskapet tilbyr en omfattende rekke tjenester relatert til elektroniske produkter, inkludert prototyping, testing, design, utvikling, produksjon, industrialisering, samt logistikk, service og produktimplementering​.
 • De opererer i et bredt utvalg av sektorer som IoT, elektrifisering, industri, helse, forsvar og luftfart​.
 • Med rundt 3200 ansatte, har Kitron en global tilstedeværelse, med operasjoner i 10 land​.
 • Kitron har opplevd betydelig vekst, og i 2022 økte selskapets omsetning betydelig, og aksjeprisen har doblet seg de siste to årene.

Regnskapstall Kitron

Bankengasjement på anbud

Med bakgrunn i de siste årenes positive utvikling for Kitron, har antall banker som viste sin interesse for konsernet økt betydelig. Selskapet har historisk sett hatt DNB som sin hovedbank, en partner som har stått ved deres side i både gode tider og i utfordrende år der selskapet ikke leverte i tråd med ambisjon og strategi. Til tross for dette, og på grunn av økt interesse fra andre banker samt styrets ønske om å kvalitetssikre sine finansielle innkjøp, besluttet Kitron å invitere banker til en anbudsrunde høsten 2021.

Denne prosessen var en spennende opplevelse for alle involverte parter, gitt det høye konkurransepresset. Flere banker leverte solide bud, noe som resulterte i et sterkt finaleheat.

Foto: Kitron

I sluttfasen av prosjektet bestemte Kitron seg for å gjennomføre et større oppkjøp av BB Electronics A/S. DNBs langvarige forhold til Kitron ga banken en klar fordel da denne transaksjonen skulle fullføres. Som et resultat av DNBs tilbud, endte Kitron opp med topp-linje løsninger fra DNB, med en marginprofil som er svært konkurransedyktig.

Et langsiktig godt samarbeid

Cathrin Nylander er Kitrons CFO og har god kjennskap til Bankbrokers gjennom mange samarbeidsprosjekter. I forbindelse med dette prosjektet sa hun følgende om samarbeidet:

«Kitron og Bankbrokers har samarbeidet i flere år, med å optimalisere våre finansielle innkjøp i form av struktur og prising. Samarbeidet med Bankbrokers har skapt betydelig verdi og innsikt i et til dels lite transparent bankmarked. Vi anbefaler Bankbrokers som en pålitelig og kompetent rådgiver.«

Cathrin Nylander – CFO Kitron

Trond Tidemann – et langvarig kundeforhold

Trond Tidemann, Group CEO i Bankbrokers, har jobbet sammen med Kitron gjennom de siste 20 årene

Trond, du har hatt en langvarig relasjon med Kitron. Kan du fortelle oss litt om din erfaring med å jobbe med dem, og hva det betyr for deg å ha dem som kunde?

Jeg har hatt gleden av å jobbe med Kitron i mange år, og det har vært en veldig spennende reise. Kitron er et selskap med stor integritet og engasjement, og det har vært inspirerende å være en del av, og observere, deres vekst og suksess. Å ha dem som kunde betyr mye for oss i Bankbrokers, da det fremhever vår evne til å betjene selskaper med høyt kaliber”

Hva er de vanligste utfordringene bedrifter møter når det kommer til deres bankkostnader, og hvordan kan Bankbrokers hjelpe med å adressere disse?

Mange selskaper har en tendens til å undervurdere kompleksiteten av finansielle innkjøp. Dette kan føre til at de betaler mer enn nødvendig. I Bankbrokers, arbeider vi for å avdekke disse kostnadene, gi klarhet og transparens, og hjelpe selskaper med å oppnå den mest optimale struktur og prising for deres banktjenester. Ved å benytte vår kompetanse og innsikt, kan vi bistå selskaper i å navigere i bankmarkedet, og sikre at de får mest mulig verdi for pengene.”

Trond Tidemann, Group CEO, Bankbrokers

Hva er det som gjør Bankbrokers unik i markedet, og hvorfor bør bedrifter vurdere å samarbeide med dere?

I Bankbrokers kombinerer vi dyp bransjekunnskap med en personlig tilnærming. Vi forstår at hver bedrift er unik, og vi skreddersyr våre løsninger for å møte de spesifikke behovene til hver kunde. Vår suksess med Kitron er bare ett eksempel på hva vi kan oppnå. Vi tror sterkt på at vår metode for benchmarking og forhandlinger kan skape betydelig verdi for alle selskaper, uavhengig av størrelse eller bransje.”

Teamet på dette prosjektet

Se hva vi kan gjøre for din bedrift

Benchmarking & Reforhandling

Vi hjelper deg med å redusere kostnadene
for banktjenester og betalings- løsninger
gjennom forbedret prising og optimaliserte løsninger


 • Kostnadsanalyse
 • Benchmarking
 • Reforhandlinger
 • Skreddersydde løsninger
Betalingsløsnings- Benchmarking

Vi bistår deg med å minske utgiftene for banktjenester og betalings-systemer ved
hjelp av forbedret prissetting og optimaliserte metoder


 • Fremtidsrettet infrastruktur
 • Optimaliserte back-end prosesser
 • Tjen penger på betalingsdata
 • Forbedre kundeopplevelser
Gjeldsrådgivning

Vi hjelper deg med å nå dine forretningsmål ved å sørge for at du har en fleksibel, rettferdig og skreddersydd finansieringsstruktur på plass


 • Gjeldsstruktur- design
 • Søknads- forberderedelser
 • Markedsanalyse for alternativer
 • Bistand med endelig valg

Hør med oss!

Ta kontakt med en av våre dyktige relationship- managers for mer informasjon om hvordan vi kan hjelpe din bedrift å spare på bank- og finanskostnader

Lorentz Corneliussen

Senior rådgiver

+47 484 02 257

lorentz.corneliussen@bankbrokers.no

Carl Fredrik Morken

senior rådgiver

+47 924 80 147

carl.fredrik.morken@bankbrokers.no

Bjørn Inge Vikse

Regional manager, Stavanger

+47 908 55 294

bjorn.inge.vikse@bankbrokers.no

André Eiklid

marketing & sales coordinator

+47 41 41 41 84

andre.eiklid@bankbrokers.no

Eller send oss en generell forespørsel med skjemaet under.