IKM Gruppen og Bankbrokers: Bankrunde som gir resultater

Om IKM Gruppen

IKM Gruppen er et ledende selskap som leverer tjenester til den globale energisektoren. Med en historie som strekker seg tilbake til 1989, har de etablert seg som en pålitelig partner i sektoren.

Deres svært brede tjenestetilbud innen offshore, maritim og fornybarindustrien, har vist gode resultater de siste årene. IKM Gruppen, på konsernnivå, omsatte for 5,3 MRD i 2022 med et imponerende driftsresultat på 454M. Konsernet sysselsetter i dag rundt 3.000 ansatte

Men som med de aller fleste selskaper innenfor denne bransjen, har de også stått overfor utfordringer, også når det gjelder bankavtaler og finansielle strukturer.

Om IKM Gruppen

 • Sektor: Energi
 • Tjenester: Leverer diverse tjenester til energisektoren i Norge og internasjonalt
 • Ansatte: Ca. 3000
 • Kontorer: Hovedkontor i Stavanger, men har også lokasjoner rundt om i hele verden.

En Langvarig Relasjon

Bankbrokers har jobbet for IKM Gruppen ved en rekke anledninger. Prosjektene har vært varierte i sin form og Bankbrokers har således kunnet spille på sitt fulle register. Persongalleriet i begge selskapene har jobbet sammen i ulike settinger opp igjennom årene, noe som har bidratt til et sterkt og tillitsfullt samarbeid.

Foto: IKM Gruppen

Beslutningen om å ta en bankrunde

Konsernets økte aktiviteter utenfor Norge med betydelig kapitalbinding forspent på en rekke internasjonale banker, samt sterk interesse fra de øvrige store bankene i regionen, ledet til at det ble besluttet å gjøre en anbudsrunde på bank. Gitt den sterke relasjonen de hadde til Bankbrokers, og det omfattende arbeidet en slik anbudsprosess medfører, var det naturlig at de tok kontakt med oss for å høre om vi kunne bistå dem. Dette markerte begynnelsen på et nytt kapittel i vårt samarbeid.

Et omfattende engasjement

Prosjektet inkluderte et omfattende bankengasjement der vi oppnådde en betydelig besparelse på de fleste produktområder. Det var ikke bare snakk om å forhandle frem bedre vilkår; det var en fullstendig revurdering av IKM Gruppens bankstruktur.

De skiftet bank, noe som i seg selv er en betydelig beslutning. I tillegg fikk vi en internasjonal bank til å ta all internasjonal virksomhet, noe som erstattet en tidligere fragmentert løsning med mange lokale banker. Dette ga IKM Gruppen en mer strømlinjeformet og effektiv bankløsning som passer deres globale virksomhet.

Resultater og fremtid

«Vårt samarbeid med Bankbrokers har vært verdifullt. De har vist en god forståelse for våre behov i banksektoren og har bistått oss i å navigere gjennom komplekse finansielle utfordringer. Med deres hjelp har vi oppnådd forbedringer i våre bankavtaler og opprettet en mer tilpasset bankstruktur. Jeg setter pris på deres profesjonalitet og innsats, og på vegne av IKM Gruppen ser jeg positivt på vårt fremtidige samarbeid.»

Erling Meinich-Bache – Finansdirektør IKM Gruppen

Resultatene av dette samarbeidet har vært imponerende. IKM Gruppen har ikke bare oppnådd betydelige besparelser, men de har også etablert en mer robust og fleksibel bankstruktur som støtter deres forretningsmål.

Bankbrokers er stolt over å ha vært en del av denne reisen med IKM Gruppen. Vi ser frem til å fortsette vårt samarbeid og støtte dem i deres fremtidige vekst og suksess.

Teamet på dette prosjektet

Bjørn Inge Vikse

Regional Manager, Stavanger

+47 908 55 294
bjorn.inge.vikse@bankbrokers.no

Thomas Hekleberg

Analytiker

+47 948 92 644
thomas.hekleberg@bankbrokers.no

Se hva vi kan gjøre for din bedrift

Benchmarking & Reforhandling

Vi hjelper deg med å redusere kostnadene
for banktjenester og betalings- løsninger
gjennom forbedret prising og optimaliserte løsninger


 • Kostnadsanalyse
 • Benchmarking
 • Reforhandlinger
 • Skreddersydde løsninger
Betalingsløsnings- Benchmarking

Vi bistår deg med å minske utgiftene for banktjenester og betalings-systemer ved
hjelp av forbedret prissetting og optimaliserte metoder


 • Fremtidsrettet infrastruktur
 • Optimaliserte back-end prosesser
 • Tjen penger på betalingsdata
 • Forbedre kundeopplevelser
Gjeldsrådgivning

Vi hjelper deg med å nå dine forretningsmål ved å sørge for at du har en fleksibel, rettferdig og skreddersydd finansieringsstruktur på plass


 • Gjeldsstruktur- design
 • Søknads- forberderedelser
 • Markedsanalyse for alternativer
 • Bistand med endelig valg

Hør med oss!

Ta kontakt med en av våre dyktige relationship- managers for mer informasjon om hvordan vi kan hjelpe din bedrift å spare på bank- og finanskostnader

Lorentz Corneliussen

Senior rådgiver

+47 484 02 257

lorentz.corneliussen@bankbrokers.no

Carl Fredrik Morken

senior rådgiver

+47 924 80 147

carl.fredrik.morken@bankbrokers.no

Bjørn Inge Vikse

Regional manager, Stavanger

+47 908 55 294

bjorn.inge.vikse@bankbrokers.no

Eller send oss en generell forespørsel med skjemaet under.