Elektroimportøren og Bankbrokers: Et vellykket samarbeid for bedre bank- og betalingsløsninger

Om Elektroimportøren

Elektroimportøren AS har gjennom flere år vært en av Norges ledende elektrogrossister som betjener både bedrifts- og privatmarkedet. Elektroimportøren AS tilbyr et bredt spekter av produkter og løsninger, inkludert elektrisk utstyr, egne belysningsløsninger, ventilasjonsløsninger og diverse annet el- utstyr overfor installasjonsselskap, elektrikere og forbrukere. Selskapet har et sterkt fokus på kvalitet og kundeservice, og er ledende innenfor digitale integrerte tjenester. 

Med oppkjøpet av Elbutik i Sverige og med den nylig åpningen av konsernets mega- butikk i Stockholm får konsernet et betydelig footprint også i Sverige. Konsernet har et tydelig ESG fokus og forventer betydelig vekst innenfor grønne energivennlige løsninger som solar. Konsernet er notert på Euronext Growth. 

Om Elektroimportøren AS

 • Elektroimportøren AS ble startet i 1994 med første utsalgssted i Oslo
 • Selskapet er en ledende aktør innen salg av elektriske produkter og løsninger.
 • De tilbyr et bredt spekter av produkter til både privatpersoner og profesjonelle kunder.
 • Selskapet er kontinuerlig opptatt av å utvide sitt produktsortiment og holde seg oppdatert på nye teknologier og trender innen elektriske produkter og løsninger.

Regnskapstall Elektroimportøren AS

Samarbeidet med Bankbrokers

Elektroimportøren AS ønsket å kvalitetssikre eksisterende innkjøps- avtaler innenfor bank og betalingsløsninger. Selskapets finansavdeling hadde god erfaring med å jobbe sammen med Bankbrokers fra sine tidligere roller i andre virksomheter, og det var derfor naturlig å engasjere Bankbrokers til å lede prosjektet.

Oppdraget inneholdt:

 1. Kvalitetssikre priser og betingelser ift. betalingsløsninger hos Klarna og Nets inklusive terminalløsninger.
 2. Kvalitetssikre selskapets bankleveranse, med fokus på kapitalstruktur, finansielle nøkkeltallskrav samt priskomponenter
Foto: Elektroimportøren

Bankbrokers arbeidet tett med Elektroimportøren og sørget for grundig analyse og profesjonell rådgivning gjennom hele prosessen. Dette bidro til å identifisere forbedringsmuligheter både i forhold til sammensetning av leverandører, og til å forhandle frem mer fordelaktige betingelser.

Resultater og fornøyd kunde

Bankbrokers utførte en grundig og profesjonell evaluering av Elektroimportøren AS’ finansielle avtaler, noe som førte til vesentlige forbedringer. Elektroimportøren uttrykte sin tilfredsstillelse med samarbeidet og sier følgende:

«Vi er svært fornøyde med Bankbrokers’ innsats og resultater fra dette prosjektet. De har hjulpet oss med å forbedre våre betalingsløsninger, oppnå bedre priser på banktjenester og finne en pålitelig leverandør for garantiprodukter på utsiden av vår bankavtale. Våre felles forhandlinger med leverandørene foregikk i en god tone med sterk faglig forankring. Vi var også meget fornøyd med å oppnå muligheten for å øke vår belåningsgrad.  Vi anbefaler Bankbrokers på det sterkeste for deres ekspertise og dedikasjon.»

Petter Bjørnstad – CFO , Elektroimportøren AS

Samarbeidet mellom Elektroimportøren AS og Bankbrokers har vært en suksess, og viser hvordan grundig analyse og profesjonell rådgivning kan bidra til betydelige besparelser og forbedringer for selskaper.

– Klarhet og transparens

Med over 23 år i finansbransjen har Trond Tidemann, Group CEO i Bankbrokers, unik innsikt i hvordan bedrifter kan oppnå optimale betingelser for bank- og betalingstjenester. Her deler han sin ekspertise om Bankbrokers’ tjenester og hvordan de aktivt arbeider for at bedriftene skal oppnå markedsriktige vilkår.

Hvordan kan Bankbrokers hjelpe bedrifter med å forbedre sine bankløsninger?

«Bankbrokers tilbyr skreddersydde rådgivningstjenester for å hjelpe bedrifter med å identifisere områder hvor de kan optimalisere sine bankløsninger. Vårt mål er å sørge for at bedrifter får mest mulig ut av sine bankforbindelser, enten det gjelder kapitalstruktur, forbedret kontantstrømstyring, lavere kostnader, eller mer effektive betalingsløsninger.»

Hvordan sikrer Bankbrokers at bedriftene får de mest konkurransedyktige prisene og betingelsene på betalingsløsninger, inkludert terminalløsninger?

«Vi gjennomfører grundige analyser av bedriftens eksisterende avtaler og sammenligner disse med markedet for å sikre at de får de beste betingelsene. Vårt brede nettverk og dype forståelse av bankmarkedet gjør at vi kan forhandle frem svært konkurransedyktige avtaler på vegne av våre kunder. Når vi skal inn på møte med banken sammen med kunden vet banken at vi har gjort hjemmeleksen vår.»

Trond Tidemann, Group CEO, Bankbrokers

Hva er den største verdien Bankbrokers kan tilføre en bedrift i forbindelse med bankløsninger og betalingsløsninger?

«Vår største verdi ligger i vår evne til å skape klarhet og transparens rundt bankavtaler. Vi hjelper bedrifter med å forstå hva de faktisk betaler for, og hvor det er rom for forbedringer. Dette gir bedriftene mulighet til å ta informerte beslutninger og oppnå bedre finansielle resultater.»

Teamet på dette prosjektet

Se hva vi kan gjøre for din bedrift

Benchmarking & Reforhandling

Vi hjelper deg med å redusere kostnadene
for banktjenester og betalings- løsninger
gjennom forbedret prising og optimaliserte løsninger


 • Kostnadsanalyse
 • Benchmarking
 • Reforhandlinger
 • Skreddersydde løsninger
Betalingsløsnings- Benchmarking

Vi bistår deg med å minske utgiftene for banktjenester og betalings-systemer ved
hjelp av forbedret prissetting og optimaliserte metoder


 • Fremtidsrettet infrastruktur
 • Optimaliserte back-end prosesser
 • Tjen penger på betalingsdata
 • Forbedre kundeopplevelser
Gjeldsrådgivning

Vi hjelper deg med å nå dine forretningsmål ved å sørge for at du har en fleksibel, rettferdig og skreddersydd finansieringsstruktur på plass


 • Gjeldsstruktur- design
 • Søknads- forberderedelser
 • Markedsanalyse for alternativer
 • Bistand med endelig valg

Hør med oss!

Ta kontakt med en av våre dyktige relationship- managers for mer informasjon om hvordan vi kan hjelpe din bedrift å spare på bank- og finanskostnader

Lorentz Corneliussen

Senior rådgiver

+47 484 02 257

lorentz.corneliussen@bankbrokers.no

Carl Fredrik Morken

senior rådgiver

+47 924 80 147

carl.fredrik.morken@bankbrokers.no

Bjørn Inge Vikse

Regional manager, Stavanger

+47 908 55 294

bjorn.inge.vikse@bankbrokers.no

André Eiklid

marketing & sales coordinator

+47 41 41 41 84

andre.eiklid@bankbrokers.no

Eller send oss en generell forespørsel med skjemaet under.